یکی از مشاغلی که این روزها خواهان زیادی دارد، و بسیار زیاد برای دانشجویان و نوجوانان مناسب است، شغل رزومه نویسی می باشد. اما چگونه باید کسب و کار رزومه نویسی خود را راه اندازی کنیم؟
رزومه ها معمولا اولین و آخرین شانس جویندگان کار برای تاثیر گذاری مناسب بر کارفرمایان احتمالی آن ها است. متاسفانه در بیشتر موارد رزومه ها نادیده گرفته می شوند. بر اساس آمار ارائه شده توسط مقالات:
- متوسط زمانی که یک استخدام کننده صرف نگاه کردن به یک رزومه می کند، تنها 5 تا 7 ثانیه است.
- 76% از رزومه ها به دلیل داشتن یک ایمیل غیر حرفه ای رد می شوند.
- تنها 35 % از افرادی که برای یک موقعیت شغلی درخواست می دهند، در واقع واجد شرایط و شایسته برای آن کار هستند.
اکثر رزومه ها تنها لیستی خسته کننده از مهارت ها و تجربیات هستند، و یا تلاش می کنند تا با انجام کاری خاصی از دیگر رزومه ها متمایز شوند، که همین کار در نهایت باعث رد شدن آن ها می شود!
چیزی که در مورد رزومه ها باید در نظر بگیرید، این است که رزومه ها یک ابزار بازاریابی هستند.
بسیاری از افراد ممکن است برای انجام یک کار مناسب و شایسته باشند، اما رزومه ای ندارند که بتواند به خوبی نشان گر مهارت ها و تجربیات آن ها باشد. در این شرایط است که افراد به رزومه نویس های حرفه ای مراجعه می کنند و برای رزومه نویسی هزینه خواهند کرد.
بررسی شغل رزومه نویسی
فردی که به کسب و کار رزومه نویسی مشغول است، اطلاعات مورد نیاز را از فرد متقاضی دریافت کرده، و آن ها را تبدیل به سندی می کند تا در متمایز بودن رزومه و فرد متقاضی در مقایسه با دیگران به وی کمک کند.
درآمد رزومه نویسی

بنابر گفته یکی از نویسندگان آمریکایی، درآمد کسب و کار خانگی رزومه نویسی در آمریکا در سال 2016 بین 400$ تا 1100$ متغیر بوده است. این محدوده وابسته به نوع مشتری و نیازهای آن ها است.
برای مثال یک رزومه در سطوح ابتدایی با قیمتی کم و حدود 400$ نوشته می شود. اما یک رزومه مدیریتی یا رزومه ای که در زمینه خاصی، مثل تکنولوژی نوشته شود قیمت بالاتری خواهد داشت.
بخشی از این قیمت گذاری وابسته به میزان اطلاعاتی است که در رزومه قرار می گیرد. برای مثال رزومه فردی که تازه از دانشگاه فارغ التحصیل شده است، کوتاه تر از رزومه مدیری است که به دنبال تغییر شغل خود می باشد.
بسیاری از رزومه نویسان برای دریافت پول بیشتر از مشتریانی که مایل به دریافت سریع تر رزومه و پرداخت هزینه بیشتر هستند، به مشتریان قول می دهند که رزومه شان را سریع تر تحویل دهند (مثلا چند ساعت بعد).
مهارت های رزومه نویسی

پیش از این مقاله ای در مورد نحوه نوشتن رزومه داشته ایم و توضیح داده ایم که یک رزومه می تواند شامل یک نامه پوششی (cover letter) باشد و در مواردی نیز ممکن است همراه با نامه های پیگیری ارائه شود.
ارائه خدمات رزومه نویسی، نه تنها نیازمند این است که بتوانید متقاضیان را در بهترین حالت نشان دهید، بلکه باید نکات مربوط به مصاحبه شغلی را بدانید و همچنین راهنمایی های لازم در زمینه شغلی را نیز به متقاضیان ارائه دهید.
مزیت راه اندازی کسب و کار رزومه نویسی این است که هزینه راه اندازی آن بسیار کم است، می توان آن را در خانه و به صورت تمام وقت یا پاره وقت انجام داد (یا هر جای دیگر)، و برای شروع نیازی به داشتن دانش یا تمریناتی خاص ندارد، اما افرادی که در زمینه مدیریت منابع انسانی یا استخدامی تجربه داشته باشند، نسبت به دیگران برتری دارند.
مزایای کسب و کار خانگی رزومه نویسی

- هزینه کم راه اندازی.
- نیاز به رزومه هایی که به خوبی نوشته شده باشند، در هر شرایط اقتصادی پا بر جا است. کارگران در شرایط خوب اقتصادی به دنبال پیشرفت در کار، و در شرایط بد اقتصادی خواهان استخدام شدن هستند.
- می توانید کسب و کار خود را به صورت پاره وقت یا تمام وقت انجام دهید.
- رزومه نویسی نیازی به آموزش رسمی ندارد، اما داشتن تجربه در زمینه استخدامی یا منابع انسانی می تواند یک پوئن مثبت باشد.
- این کار را می توانید از هر کجای دنیا و از طریق ایمیل، پیام یا هر روش دیگری به انجام برسانید.
معایب کسب و کار خانگی رزومه نویسی

- در شرایط بد اقتصادی، اگر مردم برای نوشتن رزومه به شما نیاز داشته باشند، معمولا نمی توانند از پس هزینه های آن بر بیایند.
- داشتن جریان ثابتی از مشتریان ممکن است سخت باشد. اما می توانید از طریق کارهای دیگری مثل آزاد کاری یا فریلنسری درآمد خود را تامین کنید.
- نوشتن رزومه مثل دیگر انواع نویسندگی لذت بخش نیست.
- در این زمینه رقابت زیادی وجود دارد.
- با این که نیاز به آموزش یا مدرک خاصی برای انجام این کار ندارید، داشتن سابقه در زمینه های استخدامی و یا داشتن مدارک مرتبط، می تواند به بازاریابی بهتر و درآمد بیشتر شما کمک کند.
برای شروع به چه چیزی نیاز دارید؟

شروع یک کسب و کار رزومه نویسی، نیازمند همان مراحلی است که در هر کسب و کار دیگری باید طی شوند. این مراحل شامل انتخاب نام تجاری، تصمیم در مورد ساختار تجاری، و دریافت مجوزهای ضروری است.
برای راه اندازی یک کسب و کار رزومه نویسی، علاوه بر دانستن باید ها و نباید های روزمه نویسی، باید موارد زیر را بدانید یا آن ها را داشته باشید:
- مهارت های نویسندگی. تمیزی و صحیح بودن رزومه ها توجه مخاطب را به خود جلب می کند. رزومه ها یک ابزار بازاریابی هستند، بنابراین باید توانایی فروش متقاضی را داشته باشند.
- مهارت های مصاحبه ای خوب برای ارزیابی سوابق، مهارت ها، تجارب و توانایی های مشتریتان.
- چه نوع رزومه ای می نویسید؟ آیا بر بازار هدف خاصی تمرکز دارید؟
- نوشتن طرح تجاری و طرح بازاریابی.
- ایجاد ابزار بازاریابی کسب و کار شما، شامل کارت تجاری، وب سایت، حساب کاربری در لینکدین و دیگر مواردی که می توانید در جذب بازار هدف تان از آن ها بهره ببرید.
- داشتن یک کامپیوتر، یک پرینتر خوب، سی دی رایتر، لوازم التحریر با کیفیت برای نوشتن رزومه، نمونه رزومه که می توانید خودتان آن را ایجاد کنید، و اتصال به اینترنت.