صندوق بازنشستگی کشوری یک نهاد دولتی در جهت ارائه خدمات به بازنشستگان؛ پشتیبانی از افراد کم توان، ارائه بینایه های سراسری و همینطور طرح حمایتی از تمامی افراد بازنشسته در کشور است که با تصویب قانون نظام جامع رفاه وتامین اجتماعی در تاریخ 1383/2/21 و به موجب تبصره 2 ماده 17 این قانون ، صندوق بازنشستگی کشوری از سازمان مدیریت وبرنامه ریزی کشور منتزع و تابع وزارت رفاه و تامین اجتماعی ایجاد و توسط صندوق بازنشستگی کشوری اداره می گردد.

صندوق بازنشستگی کشوری
به استناد اساسنامه صندوق بازنشستگی کشوری ، این سازمان موسسه ای بیمه ای ، دارای شخصیت حقوقی مستقل و وابسته به وزارت رفاه وتامین اجتماعی است که مسئولیت اداره امورصندوق بازنشستگی مستخدمان مشمول مقررات بازنشستگی کشوری را با رعایت مقررات استخدامی مربوط عهده دار است .
عمده مشمولین مقررات بازنشستگی کشوری عبارتند از :
- مستخدمین رسمی مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری .
- مستخدمین رسمی مشمول آئین نامه استخدامی اعضای هیات علمی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی .
- قضات قوه قضائیه و دادگستری مشمول مقررات استخدامی قضات .
- مستخدمین رسمی (کادر سیاسی ) وزارت امورخارجه مشمول مقررات استخدامی وزارت امورخارجه .
- مستخدمین ثابت شهرداریهای سراسر کشور به استثناء شهرداری تهران .
- مستخدمین پیمانی دستگاههای اجرائی ( متقاضی استفاده از مقررات بازنشستگی و وظیفه صندوق بازنشستگی کشوری ) .
- خویش فرمایان ( مستخدمین بازخریدی وزارت راه وترابری و ماده 147 قانون برنامه چهارم توسعه) .

صندوق بازنشستگی کشوری در چه تاریخی تاسیس گردید؟
پس از تصویب قانون استخدام کشوری در تاریخ 31/3/1345 به موجب ماده 70 قانون مزبور اداره کل بازنشستگی با کلیه دارائی و موجودی صندوق بازنشستگی و اسناد و اوراق و بودجه وتعهدات خود از وزارت دارائی منتزع و تابع سازمان اموراداری واستخدامی کشور گردید و براساس اصلاحیه ماده مذکور از اول سال 1354 صندوق بازنشستگی کشوری به صورت موسسه ای مستقل وابسته به سازمان اموراداری و استخدامی کشور تشکیل گردید . با ادغام سازمانهای اموراداری و استخدامی کشور و برنامه وبودجه در تاریخ 11/12/1378و تشکیل سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ، صندوق بازنشستگی کشوری نیز یکی از موسسات تابعه این سازمان شد ، با تصویب قانون نظام جامع رفاه وتامین اجتماعی در تاریخ 21/2/1383 و به موجب تبصره 2 ماده 17 این قانون ، صندوق بازنشستگی کشوری از سازمان مدیریت وبرنامه ریزی کشور منتزع و تابع وزارت رفاه وتامین اجتماعی گردید و توسط صندوق بازنشستگی کشوری اداره می گردد.
صندوق بازنشستگی کشوری چه خدماتی را ارائه می دهد؟
خدمات صندوق شامل سه بخش می باشد. 1-خدمات بازنشستگان 2-خدمات شاغلین 3-خدمات دستگاههای اجرایی
خدمات بازنشستگان شامل:
- دریافت فیش حقوقی
- دریافت حکم حقوقی
- استعلام پرداخت بیمه عمر
- ثبت شماره تلفن همراه
- بازنشستگان خارج از کشور
- بیمه تکمیلی درمان
- سوابق پرداخت عصا و عینک
- برگه سهام بیمه ملت
خدمات شاغلین شامل: جمع آوری اطلاعات برقراری حقوق
خدمات دستگاههای اجرایی شامل:
- خدمات موجود بعد از ورود دستگاه
- استعلام مشترکین صندوق
- عمر و حادثه
- دریافت فایل های مورد نیاز
می باشد که افراد متقاضی دریافت کننده خدمات می توانند با ورد به سایت صندوق بازنشستگی کشوری، و ثبت نام خود در این سامانه از کلیه خدمات این سایت استفاده کنند.
در آخرین اخبار سایت آمده است که :
حقوق اردیبهشت ماه بازنشستگان براساس احکام جدید سال ۹۸ به همراه معوقات فروردین ماه تا ساعاتی دیگر واریز می شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، سید میعاد صالحی مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری از پرداخت حقوق اردیبهشت ماه تمام بازنشستگان این صندوق بر اساس احکام جدید سال ۹۸ به همراه معوقات فروردینماه تا ساعاتی دیگر خبر داد.
وی ادامه داد: این در حالی است که افزایش حقوق بازنشستگان در پی افزایش سنواتی و همسان سازی خواهد بود. افزایش سنواتی حقوقها ۱۸ درصد بوده به طوری که کمتر از ۴۴۰ هزار تومان نخواهد شد.
صالحی گفت: رشد ۲۴ درصد تا ۴۰ درصد در حقوق بازنشستگان محقق میشود به طوری که کمترین حقوق با سی سال خدمت به ۲۰ میلیون و ۹۸۵ هزار و ۸۸۰ ریال افزایش خواهد رسید. در خصوص طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان اینطور مطرح شده است.

کدام بازنشستگان مشمول «همسان سازی حقوق» می شوند؟
مدیرعامل صندوق جزئیاتی از افزایش حقوق و همسان سازی بازنشستگان کشوری را اعلام کرد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی وامور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری؛ به نقل از خبرگزاری ایسنا، سید میعاد صالحی در صفحه اینستاگرام خود با اشاره به اینکه طی هفته های گذشته، بازنشستگان و همچنین کانون های بازنشستگی خواستار اعلام جزییات همسانسازی حقوقها شدند، تاکید کرد: همانگونه که قبلاً هم گفتم، مشی ما صداقت و شفافیت بوده و مطلبی برای پنهان کردن نداریم. ارقامی که در ادامه ذکر میشود، بر اساس اعتبار ابلاغی سازمان برنامه و بودجه است. امیدواریم آنچه مصوب شده، توسط سازمان برنامه و بودجه تخصیص نیز یابد.
هم چنین بخوانید:
وی افزود: البته می دانم که خرج و مخارج بازنشستگان بالاست و شرایط اخیر اقتصادی نیز مشکلات بیشتری برای آنان ایجاد کرده است. ما تمام سعی خود را انجام داده و میدهیم تا بتوانیم از مشکلات این افراد بکاهیم.
صالحی در ادامه نوشته است: تعداد کل بازنشستگان تا پایان سال ۹۷ برابر با ۱ میلیون و ۴۱۶ هزار و ۷۴۲ نفر بوده است.بودجه مصوب سازمان برنامه برای افزایش سنواتی حقوق بازنشستگان در سال ۱۳۹۸، ۹ هزار میلیارد تومان است. افزایش سنواتی حقوقها برابر با ۱۸ درصد میباشد. البته این افزایش به نحوی است که از ۴۴۰ هزار تومان کمتر نباشد.
بودجه طرح همسان سازی بازنشستگان کشوری و لشکری، مجموعاً مبلغ ۵ هزار میلیارد تومان است. از این مقدار، ۶۵ درصد معادل ۳۲۵۰ میلیارد تومان، سهم بازنشستگان کشوری است.
مدیرعامل صندوق ؛ همچنین با اشاره به اینکه ۸۳ درصد بازنشستگان کشوری که برابر با یک میلیون و ۱۸۶ هزار و ۵۸۰ نفر بوده، مشمول طرح همسانسازی هستند گفته است: این افراد دارای کمترین حقوق دریافتی هستند. ۱۷ درصد باقی مانده بازنشستگان، فقط از افزایش ۱۸ درصد سنواتی برخوردار میشوند.
از بابت همسان سازی، حقوقها حداقل به میزان ۳۱ هزار تومان (گروه شغلی ۱) و حداکثر ۲۴۹ هزار تومان (گروه شغلی ۲۰) افزایش می یابد. حداقل حقوق امسال برای پایین ترین گروههای شغلی با ۳۰ سال خدمت برابر ۲ میلیون و ۹۸ هزار و ۵۸۸ تومان است.
صالحی همچنین نوشته است که حداقل حقوق امسال برای کمتر از ۳۰ سال خدمت، برابر با ۱ میلیون و ۵۷۸ هزار ۵۰۰ تومان است که سال گذشته ۱ میلیون و ۱۱۳ هزار و ۵۰۰ بوده است. در مجموع، حقوقها حداقل به میزان ۴۷۱ هزار تومان افزایش یافته است.