امروزه کمتر کسی است که در رابطه با ارزهای دیجیتال و ریسک سرمایه گذاری در این بازار را نداند. چه بخواهیم باور کنیم و چه نخواهیم، امروز درصد بالایی از حجم معاملات بازار سرمایه های در گردش، به سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال اختصاص دارد. کسانی که با ارزهای دیجیتال آشنایی کمی داشته باشند، حتما ارزهایی مثل بیت کوین یا اتریوم و ریپل را می شناسند. اما این بازار گسترده، تنها به همین چند ارز معروف، ختم نمی شود و بیش از چندصد ارز مختلف را شامل می شود. فرقی نمی کند ما دارایی خود را روی یک ارز معروف همچون بیت کوین سرمایه گذاری کنیم یا روی یک ارز کمتر شناخته شده همچون لوپرینگ، به هر حال سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال دارای ریسک های خاص خودش است که در سایر موارد مشابه آن وجود ندارد.
ما در ادامه قصد داریم به بررسی دقیق ریسک های سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال بپردازیم و علاوه بر این، مزایا و معایب اینگونه سرمایه گذاری ها را نیز برشماریم. همچنین در ادامه مبحثی را تحت عنوان بهترین ارزها برای سرمایه گذاری مطرح خواهیم نمود تا طبق نظر کارشناسان فعال در این زمینه، لیستی از بهترین و سودآورترین ارزها را در آینده، در اختیارتان قرار دهیم.

سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال می تواند سود خوبی داشته باشد
سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال
حقیقت امر این است که در دنیای امروزی، نقش معاملات فیزیکی بسیار کمرنگ شده و بیشتر حجم معاملات را معاملات غیر حضوری تشکیل می دهند. برای اینکه شما یک تبادل مالی غیر حضوری داشته باشید، نیاز است که مکانیسمی را در اختیار داشته باشید تا با استفاده از آن بتوانید از حساب خود پول را خارج کرده و به حساب فرد مقابل، واریز کنید. اما این روش تراکنش، ممکن است تنها در یک بانک خاص یا یک کشور خاص قابل انجام باشد و هنگامی که بحث معاملات فرا منطقه ای می شود، مکانیسم های معمول، پاسخگو نخواهد بود.
ارزهای دیجیتال در این زمان به کمک ما خواهند آمد و با مکانیسم های جدید خود، این محدودیت ها را می توانند از بین ببرند. ارزهای دیجیتال درصد عظیمی از حجم معاملات مجازی را تشکیل می دهند که معاملات ارزهای رمزنگاری شده، بخشی از آن می باشد. ما به غیر از ارزهای رمزپایه یا کریپتوکارنسی ها، ارزهای دیجیتال دیگری را نیز داریم که از جمله آن ها می توان به پرفکت مانی، وب مانی، پی پل و اسکریل اشاره کرد.
این ارزها ارتباط مستقیمی با میزان ارزش دلار یا واحد پولی که از آن حمایت می کنند داشته و معمولا توسط بانک مرکزی بسیاری از کشورهای پیشرفته همچون اتحادیه اروپا، پشتیبانی می شوند. سرمایه گذاری در این ارزها، معمولا ریسک چندانی نداشته و تنها ریسک آن این است که ارزش واحد پولی خریداری شده نسبت به واحد پولی کشور، افزایش می یابد یا کاهش.
اما دسته دیگری از ارزهای دیجیتال که به ارزهای رمزپایه شهرت دارند، بسیار ریسک پذیر هستند و می توانند یک شبه شما را به اوج یا به قعر برسانند. سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال رمزنگاری شده، برای همه امکان پذیر است و نیازی به داشتن مهارت یا تجربه، همچون ورود به بازار بورس نیست. شما با داشتن یک کیف پول الکترونیک مخصوص ارز خود یا یک حساب کاربری در یک صرافی آنلاین، به سادگی می توانید مقدار ارز مورد نیاز خود را تهیه کرده و با استفاده از آن به معامله بپردازید.
این سادگی سبب شده است تا در مدت کوتاهی، معاملات ارزهای رمزپایه رشد چشمگیری پیدا کند و میلیاردها دلار سرمایه در گردش را ایجاد کند. اما از طرفی ریسک سرمایه گذاری در این ارزها را بسیار بالا برده است و در برخی شرایط ما شاهد تغییرات 100 درصدی ارزش این ارزها در عرض چند ساعت نیز بوده ایم.

سرمایه گذاری در بیت کوین و سایر ارزهای رمزپایه می تواند شروع خوبی برای یک سرمایه گذاری پرسود باشد.
مزایای سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال
سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال ، علاوه بر اینکه دارای ریسک زیادی است، اما از طرفی مزایای زیادی را هم شامل می شود. ما در ادامه تعدادی از مهمترین مزایایی که در سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال می تواند وجود داشته باشد، معرفی کرده ایم.
- قابل ردیابی نبودن ارزهای دیجیتال باعث می شود تا هیچ کس از میزان دارایی شما آگاه نباشد. در نتیجه هیچ مالیاتی را از بابت دارایی دیجیتال خود نخواهید پرداخت.
- تنوع و تعداد زیاد ارزهای رمزپایه که تاکنون معرفی شده اند و هنوز هم در حال معرفی هستند، به شما کمک می کند تا دست بازتری در انتخاب ارز مورد نظر خود داشته باشید. شما می توانید ارزهایی را خریداری کنید که در طول زمان نوسان چندانی را نداشته اند و یا ارزهایی را بخرید که با کوچکترین نبض بازار، نوسان پیدا می کنند و می توانند دارایی شما را بالاتر ببرند.
- قابل تبدیل بودن این ارزها به یکدیگر و سایر ارزهای معتبر همچون دلار و یورو، از طریق صرافی های آنلاین
- سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال، یک راهکار خوب برای حفظ ارزش مقدار دارایی شماست خصوصا در زمانی که ارزش پول ملی در حال افت باشد.
- امکان خرید و فروش کالا و خدمات با استفاده از این ارزها در سرویس های زیادی پشتیبانی می شود و میتوان مستقیما با استفاده از آن ها، خرید نمود.
- امکان رشد و چند برابر شدن دارایی شما، به دلیل پیشی گرفتن تقاضا نسبت به عرضه این ارزها
- امکان استخراج برخی از ارزهای رمزپایه با استفاده از تجهیزات کامپیوتری و بدون نیاز به خرید.

در اوایل سال 2018 ما شاهد چند برابر شدن ارزش انواع ارزهای دیجیتال بوده ایم.
معایب سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال
اما از مزایای زیاد سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال که بگذریم، حال نوبت می رسد به شمردن معایب این گونه سرمایه گذاری ها. سرمایه گذاری در چیزی قابل لمس نیست همیشه باعث می شود تا یک سری شبهاتی برای افراد ایجاد شود. هنگامی که شما هزاران دلار خود را صرف خرید بیت کوین یا هر ارز رمزپایه دیگری می کنید، در واقع چیزی جز تعدادی کد را بدست نیاورده اید. کدهایی که اگر به دست کس دیگری بیفتند، می توانند دارایی شما را به سرقت برده و شما را با ورشکستگی روبرو سازند. اما همین کد های غیر قابل لمس، میلیاردها دلار ارزش دارند.
اگر بخواهیم بطور خلاصه به بررسی معایب سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال بپردازیم، به موارد زیر خواهیم رسید:
- عدم قابلیت ردیابی این ارزها سبب می شود تا در صورت بروز جرم های مالی مختلف، نتوان مجرم را شناسایی کرد و مبالغ را به صاحبان اصلی آن ها بازگرداند.
- قابل ردیابی نبودن این ارزها سبب شده است تا افراد سودجو از آن ها برای پولشویی، مبادلات زیر زمینی، تجارت اسلحه و مواد مخدر و سایر موارد مجرمانه، استفاده کنند.
- سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال، بسیار ریسک پذیر است و ممکن است به صورت لحظه ای قیمت آن ها تغییر کند. کما اینکه ما در ابتدای سال 2018 شاهد افزایش قیمت بیت کوین تا حدود 20 هزار دلار بودیم. اما در ماه های جاری، قیمت این ارز تا مرز 5 هزار دلار نیز کاهش یافت.
- فروشگاه های معتبر، از ارزهای رمزپایه پشتیبانی نمی کنند و نمی توان با استفاده از آن ها از فروشگاه هایی همچون آمازون خرید داشت.
- تقریبا تمامی کشورها به جز چند کشور، پشتیبانی از ارزهای دیجیتال را انجام نمی دهند و بانک مرکزی آن ها را به عنوان یک ارز به رسمیت نمی شناسد.
- در برخی کشورها خرید و فروش ارزهای دیجیتال، به طور رسمی جرم تلقی می شود.
- امکان هک شدن و سرقت کیف پول یا حساب ارز دیجیتال در صرافی های آنلاین همیشه وجود دارد و تاکنون چند مورد بزرگ آن که منجر به سرقت میلیون ها دلار پول شده است، در اقصا نقاط جهان رخ داده است.

از ابتدای سال 2018 تاکنون، اکثر ارزهای رمزپایه با کاهش قیمت مواجه بوده اند.