آیا هر جا که می روید دوربین عکاسی تان را با خود می برید؟ آیا همیشه در حال عکاسی از سوژه های مختلف برای صفحه اینستاگرام خود هستید؟ آیا خانواده و دوستان همیشه از شما می خواهند که از آن ها عکس بگیرید؟ پس چرا از استعداد و علاقه خود استفاده نکرده و آن را تبدیل به یک کسب و کار خانگی عکاسی نمی کنید؟
اگر عاشق عکاسی هستید، می توانید علاقه و استعداد خود در ثبت تصاویر را به یک کسب و کار خانگی تبدیل نموده و از سرگرمی خود کسب درآمد کنید.
اما پیش از این که کسب و کارتان را آغاز کرده و برای عکس هایی که می گیرید هزینه دریافت کنید، برای کسب موفقیت بیشتر در کار، باید تحقیق کرده و برای استراتژی کسب و کار خود برنامه ریزی کنید.
در ادامه برخی از مزایا و معایبی که پیش از شروع کسب و کار عکاسی خود باید بدانید را بیان خواهیم کرد.
مزایای کار عکاسی

- کسب درآمد از کاری که به آن علاقه دارید.
- بهره مندی از برنامه کاری منعطف و کار کردن به صورت تمام وقت یا کار پاره وقت.
- لذت بردن از دیدن افراد جدید و شرکت کردن در رویدادها و مراسم.
- ملاقات با مشتریان و عکاسی از آن ها در مکان هایی که مشتاق دیدن آن ها هستید.
- کمک به ثبت لحظات مهم و خاص دیگران در یک فیلم.
معایب کار عکاسی

- برای شروع به کار نیاز به لوازم عکاسی دارید که این لوازم معمولا گران قیمت هستند.
- مراسم های استرس آور مثل عروسی ها، می توانند روی بد مشتریان را به شما نشان دهند.
- معمولا کار شما در اواخر هفته است و نمی توانید بیشتر آخر هفته ها را با خانواده خود بگذرانید.
- درآمد شما ممکن است در ابتدا از مخارج شما کمتر باشد، و همچنین ساختن فهرستی از مشتریان همیشگی نیاز به زمان زیادی دارد.
- این که سرگرمی خود را به عنوان کسب و کارتان انجام دهید، می تواند از لذت آن کاسته و آن را تبدیل به یک کار خسته کننده نماید.
مراحل راه اندازی کسب و کار خانگی عکاسی
اگر نکات بالا را خوانده اید و تصمیم گرفته اید که می خواهید کسب و کار عکاسی خود را آغاز کنید، مراحلی که در ادامه می آوریم را با دقت بخوانید، تا بتوانید در کسب و کار خانگی خود موفق باشید.
تعیین نوع سرویس عکاسی

افراد و همچنین کسب و کارها، ممکن است به دلایل مختلفی نیاز به عکاس داشته باشند. برای مثال کسب و کارها برای ساخت بروشور، نیازمند عکس هایی از محصولاتشان هستند؛ بنگاه های معاملات املاک، برای فروش خانه ها، نیازمند تصاویری از آن خانه ها هستند؛ و مجله ها نیازمند عکس هایی مرتبط با مقاله هایشان هستند.
اگر هیچ یک از این ها شما را جذب نکرده است، باید عکاسی صنعتی را رها کرده و به سراغ عکاسی پرتره یا عکاسی از مراسم عروسی بروید.
نوشتن برنامه کسب و کار

یک برنامه کسب و کار، جزئیات کسب و کارتان را مشخص می کند، که این جزئیات شامل خدماتی که ارائه می دهید، تفاوتی که از سایر رقیبان تان دارید، پیش بینی های مالی، و استراتژی های بازاریابی می باشد.
در این مرحله خوب است که ساختار قیمت خود را نیز تعیین کنید. برای مثال اگر می خواهید در سال 50000 دلار درآمد داشته باشید، و مطمئن هستید که در یک سال می توانید کار عکاسی برای 26 عروسی را انجام دهید، باید برای عکاسی از هر عروسی تقریبا 2000 دلار دریافت نمایید.
قیمت گذاری شما باید با توجه به قیمت لوازم عکاسی، تدارکات، رفت و آمد و همچنین میزان زمانی که صرف کار می کنید انجام گیرد.
تعیین ساختار کسب و کار

آسان ترین و ارزان ترین گزینه برای ساختار کسب و کار، مالکیت انحصاری است. گر چه ساختن یک کسب و کار شراکتی با مسئولیت محدود، در زمان مواجهه با مشکلات حقوقی، حفاظت بیشتری از دارایی های شخصی شما را ارائه می دهد.
ایجاد نام تجاری

نامی که برای کسب و کار خود انتخاب می کنید، تصویری از کسب و کارتان ارائه خواهد داد، بنابراین باید در انتخاب نام تجاری دقیق باشید و نامی متناسب با نوع کار عکاسی خود انتخاب نمایید.
برای مثال اگر می خواهید کار عکاسی از کودکان را انجام دهید، می توانید اسمی جالب و کودکانه انتخاب کنید، اما اگر می خواهید کسب و کار عکاسی صنعتی یا عکاسی از مراسم عروسی را در پیش بگیرید، باید نامی انتخاب کنید که حرفه ای یا زیبا و برازنده باشد.
تاسیس رسمی کسب و کار عکاسی

هنگامی که نام تجاری و ساختار کسب و کار خود را انتخاب کردید، نوبت به اخذ گواهی نامه ها و مجوز های تجاری مورد نیاز می رسد. در این مرحله باید کسب و کار خود را به صورت رسمی ثبت کنید و کارهای مالیاتی را انجام دهید. در نهایت می توانید یک حساب بانکی تجاری برای خود باز کنید.
جمع آوری لوازم و تدارکات مورد نیاز

اگر عکاسی پیش از این هم سرگرمی شما بوده است، احتمالا بیشتر لوازم مورد نیاز را دارید. هر چند باید کیفیت لوازم خود را بسنجید، و مطمئن شوید کیفیتشان به قدری خوب هست که بتوان برای کسب درآمد از آن ها استفاده کرد.
علاوه بر دوربین، به لنز، فلش، باتری، نرم افزار ویرایش تصاویر، کاغذ چاپ تصویر با کیفیت، و بسته بندی مناسب برای تحویل عکس ها به مشتریان نیز نیاز خواهید داشت. همچنین برای کنترل نور نیز نیازمند نور و صفحه خواهید بود.
ایجاد مواد بازاریابی

علاوه بر بروشورها و کارت های تجاری، می توانید یک وب سایت نیز بسازید. پیش از این که تصاویر افراد را در وب سایت خود قرار دهید، باید از آن ها اجازه بگیرید.
همچنین می توانید در شبکه های مجازی ای که بازار هدف شما با آن سر و کار دارد، یک حساب کاربری ایجاد کنید. برای مثال اگر در زمینه مراسم عروسی کار می کنید، باید در اینستاگرام و پینترست حساب کاربری داشته باشید.
بازاریابی، بازاریابی، بازاریابی!

کلید موفقیت در کسب و کار خانگی عکاسی، بازاریابی است. اگر هیچ کس مشتری شما نباشد، نمی توانید عکاسی کرده و از این راه درآمد کسب کنید. در کنار کارت های تجاری، بروشور و وب سایت، از شبکه های شخصی و حرفه ای خود نیز در جهت شناساندن کسب و کارتان به دیگران بهره ببرید. همچنین می توانید در رویداد ها و مراسم تجاری ای که مربوط به کسب و کار شما هستند شرکت کنید.
درآمد بیشتر با فروش آنلاین عکس ها

علاوه بر گرفتن هزینه عکس هایی که می گیرید، می توانید خودتان سوژه هایی را انتخاب کرده و عکس هایی که از آن سوژه گرفته اید را به فروش بگذارید. سایت های عکس زیادی هستند که عکس شما را می خرند، و یا به شما اجازه می دهند که آن عکس ها را به دیگران نیز بفروشید.